Det är då man lever

Publicerat 2013-11-26 klockan 20:28:00. | Kategori: Dagbok & foto

Det här är en uppgift jag precis har skrivit i kursen Fotografisk Bild 01 som heter "Minnesbild". Man skulle välja en bild från förr och skriva om minnet man har relaterat till bilden. Jag valde ett av mina starkaste minnen, och eftersom att jag blev all emotional när jag skrev det så tänkte jag att jag lika gärna kunde publicera det här på bloggen. För det här vill jag berätta om och aldrig glömma.
 
 

De här bilderna är ifrån den 30: e augusti år 2012, då jag gick på mitt livs första stora konsert. I början av året hade jag börjat lyssna allt mer och mer på det brittiska bandet Coldplay, och de blev snabbt mitt favoritband. Jag lyssnade på deras låtar i princip hela tiden. Jag blev alltid glad av att höra dem och när jag var ledsen och hade det jobbigt så kunde jag hitta tröst i Coldplays musik.

 

Året där innan hade de släppt ett nytt album och nu var de ute på turné. Jag visste att de skulle spela i Stockholm i slutet av sommaren, och att veta om att de skulle vara i Sverige och uppträda utan att jag skulle få se eller höra dem kändes väldigt tråkigt och jag avundades alla som skulle dit. Sen en dag kom mamma och pappa in på mitt rum och berättade att mamma hade fått köpa två biljetter till Coldplays Sverigekonsert av en arbetskamrat. Jag trodde knappt att det var sant. Mamma och pappa visste om hur mycket jag tyckte om Coldplay, och när de fick chansen hade de köpt biljetter åt mig. Jag skulle alltså få gå på Coldplays konsert! Jag var överlycklig och som grädde på moset så fick jag ta med mig min kompis Ebba så att vi kunde gå tillsammans.

 

När dagen med stort d kom så körde min oerhört snälla pappa upp mig och Ebba till Stockholm. Konserten skulle spelas på Stockholms Stadion och det var där som pappa släppte av oss. Vi gick in, köpte varsin Coldplay-tröja och fick varsitt armband som vi fick förklarat för oss skulle vara en del av showen. Alla som skulle se konserten hade fått ett eget armband. Någon gång kring klockan 19.00 så började förbanden spela, och när vi hade väntat i ett par timmar så var det äntligen dags. Bandet som jag hade utvecklat en sådan kärlek till, människorna som hade gjort all underbar musik som jag hade lyssnat på så mycket, kom ut på scenen. Då började två av de absolut bästa timmarna i mitt liv.

 

Jag började gråta så fort den första låten drog igång och nu förstod vi vad som hade menats med att armbanden var en del av showen: allas armband började lysa samtidigt och sedan blinkade de synkroniserat i takt till de olika låtarna som Coldplay spelade. Tillsammans med fyrverkerier, laserstrålar, konfetti och jättestora ballonger så skapades en show utan dess like. Jag skrattade, förundrades, grät, trodde inte att det var sant och sjöng med i alla låtarna som jag hade lyssnat på så många gånger. Jag och Ebba hade sittplatser, men i slutet så bytte bandet till en jätteliten scen som var lite närmare oss, och vi lyckades (som många andra) smita ner till den lilla scenen för att komma närmare och helt plötsligt så stod jag bara några meter ifrån dem. Jag tittade upp på Coldplays sångare, Chris Martin, och den bilden har jag alldeles klar framför mig i huvudet. Det var ett så himla fint och fantastiskt ögonblick. Det hela avslutades med att de bytte till den stora scenen igen, vi trängde oss fram till mitten av publiken och sedan stod vi där, mitt i folkmassan, på tå, med armarna i luften för att sjunga med bandet och alla tusentals människor, samtidigt som alla våras armband blinkade och bytte färger, medan ett lätt duggregn föll över oss. Efter konserten så körde pappa hem oss igen, han hade suttit utanför Stadion i bilen hela kvällen och lyssnat på musiken som måste ha hörts över hela Stockholm.

 

Det här är ett av mina allra bästa minnen, och jag är så väldigt tacksam till mina föräldrar som gjorde den här upplevelsen möjlig för mig och min vän.
 
 
 
 
 
GIF's härifrån.

Kommentarer
Caroline Blomberg

sv: åh nej är inte ljudet bra? :/ fick hem mina happy plugs idag men har inte testat dom än men hoppas på att ljudet inte ska svika! ( hatar när man inte kan måttligt hög musik utan att det hörs ut)
kramkram!

Postat 2013-11-27 klockan 22:57:24.
Blogg/hemsideadress:http://carolineblombergs.se
J o j z y ♛

Awesome! :D

Postat 2013-11-28 klockan 19:24:25.
Blogg/hemsideadress:http://jojz.blogg.se/
♫♪ sandra - en musikblogg

åh vad kul!

Postat 2013-11-29 klockan 14:32:19.
Blogg/hemsideadress:http://www.sandramusic.spotlife.se
Linnea

Svar: Tack!
Hoppas att du får en fin tredje advent-helg! :)
Kram!

Postat 2013-12-14 klockan 22:52:08.
Blogg/hemsideadress:http://erne.blogg.se
_______________________________________________________________________________________

Kommentera gärna, men snälla tänk på detta:

➦ Jag svarar inte på kommentarer som "Allt bra? Händer i veckan? Kika gärna in på min blogg!" osv, så inget sådant eller reklam för den egna bloggen, tack.

➦ Jag gör inga bloglovinbyten.

➦ Nolltolerans mot kränkande kommentarer.
_______________________________________________________________________________________

Ditt namn:
Kom ihåg dina uppgifter?

Din mailadress (bara synlig för Ellinor):


Din blogg/hemsideadress:


Vad har du på hjärtat?


Trackback