Rome

Publicerat 2014-07-31 klockan 00:24:19. | Kategori: Resor
Hälsningar från Rom! :) 🇮🇹

Jag och min familj anlände till Rom i förmiddags och sedan dess har vi varit ute och ätit, handlat och gått omkring lite. Har sett och varit inne i Pantheon (första bilden) som är den bäst bevarade brygganden från Antiken (alltså Antiken, fattar ni hur sjukt länge sedan det är?!), gått i Spanska Trappan, sett Fontana di Trevi (som tråkigt nog håller på att renoveras så det hela var täckt av byggställningar och det var inget vatten i fontänen) och varit på Piazza Navona. Innan vi åkte såg vi filmerna Änglar och demoner samt Gladiator för att höja Rom-känslan (två riktigt bra filmer för övrigt) och nu känns det så coolt att gå och vara på de platserna man sett i filmerna. Gick liksom och tog på det lilla staketet kring fontänen på Piazza Navona där professor Langdon (Tom Hanks) drar upp en av de dödsdömda påvekandidaterna i Ä&D. Känns så surrealistiskt. Och imorn ska vi till friggin COLOSSEUM alltså gaah. Tänk så mycket vidrigt hemskt som har hänt därinne genom historien och alla människor som varit där. Och imorgon ska jag vara där och bara...gå omkring inuti och titta på den världsberömda byggnaden som har stått och sett all historia. Det är helt sjukt när man tänker på det. Vi gick förbi en enorm obelisk förut som fanns bevarad från Ramses tid. Alltså Ramses tid. Det går inte ens att förstå. 

Jag hade inte tänkt att detta skulle bli ett långt inlägg men ops det blev det visst! Den sista bilden visar Marc Jacobs-parfymen "Dot" som jag köpte till mig själv på flygplatsen imorse. Den luktar såå gott och jag har länge trånat efter en av Jacobs parfymer. Det är rätt gött att få spendera lite av sina intjänade pengar efter veckor och veckor av jobb. Nu ska jag sluta skriva och kanske kika på det senaste avsnittet av PLL (gratis wifi i den centralt belägna lägenheten vi bor i är ju hur nice som helst). Kram på er! Ciao

Kommentarer
_______________________________________________________________________________________

Kommentera gärna, men snälla tänk på detta:

➦ Jag svarar inte på kommentarer som "Allt bra? Händer i veckan? Kika gärna in på min blogg!" osv, så inget sådant eller reklam för den egna bloggen, tack.

➦ Jag gör inga bloglovinbyten.

➦ Nolltolerans mot kränkande kommentarer.
_______________________________________________________________________________________

Ditt namn:
Kom ihåg dina uppgifter?

Din mailadress (bara synlig för Ellinor):


Din blogg/hemsideadress:


Vad har du på hjärtat?


Trackback